Materská škola

  • Astrošou

    Žiaci našej školy mali počas dvoch dní aspoň na chvíľu možnosť nahliadnuť do vesmíru. Keďže od skutočných astronautov máme všetci veľmi ďaleko, stalo sa tak návštevou mobilného planetária, ktoré ku nám zavítalo. Dozvedeli sa čo-to o našej Slnečnej sústave, všetkých jej planétach a Slnku, o živote hviezd, o vzniku a existencii čiernych dier, aj o polárnych žiarach. Malých aj veľkých žiakov toto vzdelávacie podujatie veľmi nadchlo. Väčšina z nich pri ňom doslova stratila reč. Tá sa im však vrátila ihneď po skončení premietania v podobe zvedavých otázok k téme. 

    Veríme, že aj do budúcna sa nám podarí zorganizovať pre našich žiakov akciu s takým pozitívnym ohlasom.

  • Vynášanie Murieny (DFS SLIAČANČEK)

    Muriena bola bohyňou zimy a smrti. Na jar končila jej vláda. Tradičným zvykom je vynášanie Murieny a jej upálenie, alebo utopenie. Dievčatá zo Sliačančeka na smrtnú  nedeľu vyniesli Murienu a privítali jar. 

    Ide jar, ide jar, ide leto novô,

    nech sa rozzelenie to pole otcovo. 

  • McDonald CUP

    Pamätáte si na náš postup do okresného kola vo futbalovej súťaži v  McDonald CUP-e? Rýchle nohy, bystré oko a spolupráca nám zabezpečili postup. Až v okresnom kole sme našli premožiteľov, a tak sme sa umiestnili na piatom mieste, spomedzi 17-tich škôl nášho okresu. To je úspech :-) 

    Za krásnu reprezentáciu a dobrú hru ďakujem našík miniESÁm :-) 

    Najlepší strelci v oboch sériách zápasov: Jakub Krížovský, Marek Moravčík a Jozef Frič. 

  • Spevokol

    Dnes nebude spevokol.

  • Zápis do 1. ročníka

  • Hviezdoslavov Kubín 2024

    Dnes sa uskutočnilo školské kolo  prvej kategórie súťaže Hviezdoslavov Kubín. Žiaci predniesli odbornej porote nádherný prednes poézie aj prózy.  Boli výborne pripravení a vybrať tých najlepších recitátorov bolo skutočne nesmierne náročné. 

    Poézia: 1. miesto: Hanka Benčová (2.B)                    Próza: 1. miesto: Karin Vajdová (3.A)

                 2. miesto: Filip Sleziak (4.B)                                      2. miesto: Júlia Bruncková (3.B)

                 3. miesto: Lenka Záchejová (1.B)                              3. miesto: Žofia Noemi Dvorská (3.B)

    Cena za zaujímavý prednes: Emka Kelčíková (3.A)

    Víťazom blahoželáme a tešíme sa opäť o rok!

  • 2% dane

    TRI_Sliace_Vyhlasenie_2023_editovatelne.pdf

    Vážení rodičia a priatelia školy!

     

        Aj tento  kalendárny rok 2024 je pred Vami aj nami  čas na podanie daňových priznaní, ku ktorému už niekoľko rokov patrí aj možnosť poukázať 2% z Vašich daní.

          V tejto súvislosti by som sa Vám všetkým chcela  prihovoriť v mene  OZ TRI Sliače pri ZŠ s MŠ Jozefa Hanulu Liptovské Sliače, ktorú navštevujú aj Vaše deti a požiadať Vás o poukázanie 2% z Vašich daní našej škole. Vieme, že možností, kde darovať 2%  je veľa, ale boli by sme radi, keby ste nás podporili aj tento rok.   Vyhlásenie na poukázanie dane nájdete v prílohe, ktorá príde v správe, ďalej  si ho môžete stiahnuť na našej Web stránke v priečinku : Občianske združenie  alebo vyžiadať u triedneho učiteľa.

    Z prostriedkov sú hradené odmeny na Karneval, mikulášske balíčky, knižné odmeny na koniec školského roka,  príspevky na cestovné  náklady žiakov na plavecký výcvik a školu v prírode,  príspevky na súťaže ako: ČITATEĽSKÝ KRÁĽ, HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, SLÁVIK SLOVENSKA a iné. Napomáhajú pri zabezpečení  materiálnej  pomoci našej škole.

    ĎAKUJEME  za Vašu doterajšiu podporu, ktorá nám pomohla prispieť k skvalitneniu výchovno – vzdelávacieho procesu našej školy!

    S úctou podpredsedníčka OZ TRI Sliače Mgr. Stanislava Pilčíková

  • Aby nám tu bolo dobre (ŠKD)

    Mať sa dobre, kto by to nechcel? Každé dieťa, každý dospelý túži po spokojnom živote. Výnimkou nie sme ani my - Šikovníci z 1. oddelenia  ŠKD. Ako však dosiahnuť pokoj vo svete plnom stresu? Deti v škole každý deň usilovne pracujú, plnia rôzne úlohy a zadania, musia sa prispôsobovať ľuďom i situáciám. Preto v školskom klube detí kladieme dôraz na odbúranie stresu, uvoľnenie napätia a vytvorenie pohody.

    Rozprávame sa o tom, čo nám pomáha lepšie (spolu)žiť. Vymysleli sme si triedne pravidlá a svoj súhlas s ich znením sme potvrdili podpisom na dohode. Snažíme sa ich dodržiavať, lebo vtedy sa nám funguje naozaj dobre.

    Veľa cvičíme, tancujeme a hýbeme sa, chodíme von vždy, keď nám to počasie dovolí. Nedávno sme zvládli prechádzku ku kaplnke pri Liptovskej Štiavnici. Cestou sme pozorovali prebúdzajúcu sa prírodu a poznávali stopy zvierat. 

    Každý deň si zaspievame, venujeme sa tvorivým činnostiam a rôznorodým aktivitám. Dbáme na správnu životosprávu, rozvíjanie kamarátskych vzťahov i svojich vlastných talentov. Často sa nám ani nechce odísť domov :) 

  • Vybíjaná dievčat

    Včera sme sa zúčastnili postupovej súťaže vo VYBÍJANEJ DIEVČAT a v konkurencii sme sa bez prehry a s krásnym stavom na konte kvalifikovali do okresného kola. V ňom sa stretneme s ďalšími šiestimi tímami. Už teraz ale môžeme povedať, že sme medzi 6 najlepšími zo 17 tímov v okrese Ružomberok. 

    Ďakujeme, že ste nám držali palce a veríme, že nám ich budete držať i v ďalšom kole :-)

  • 2% PRE DETI V MATERSKEJ ŠKOLE

  • SUPER DETI v ŠKD (Zábava pokračuje...)

    ​​​​​​"Úsmev, úsmev,

    to je šanca premenená.

    Úsmev, úsmev,

    detské líca červené má, červené má." ​​​​​​

    V tomto mesiaci sme zažili širokú škálu zábavných a vzdelávacích aktivít, ktoré boli pre SUPER DETI nielen zábavou, ale aj príležitosťou na učenie a rozvoj. Zoznámili sme sa so sliačanskými fašiangovými zvykmi, užili sme si posledný sneh. Pre našich najbližších sme pripravili krásne valentínske pozdravy. Samozrejme, mysleli sme aj na potrebný oddych, regeneráciu a hľadanie osobných talentov. Voľný čas sme trávili vonku na čerstvom vzduchu, kde sme sa hrali rôzne pohybové hry a budovali spoluprácu. 

  • Plavecký výcvik

    Plavecký výcvik sa uskutočnil v AquaRelax Dolný Kubín v termíne od 12. 02. 2024 do 16. 02. 2024. Žiaci boli rozdelení do 4 družstiev, podľa zdatnosti. Cieľom základného plaveckého výcviku bolo, aby žiaci získali základné plavecké zručnosti vo vzťahu k plaveckej technike, ktorú zvládli všetci žiaci. Veľkou úspešnosťou bolo, že bojazliví žiaci prekonali strach z vody a pri záverečnom hodnotení a preverovaní úspešne preplávali dĺžku bazéna a mali z toho dobrý pocit. Aj keď niektorí s pomocou dosky, či splývaním. Na záver plaveckého výcviku deti dostali „Mokré vysvedčenie“, sladkú odmenu, 1 voľný vstup do AquaRelax Dolný Kubín, a tiež možnosť využiť ponúkané vodné atrakcie.

  • Národný týždeň manželstva

    V zime sa viac ako inokedy zamýšľame nad významom vitamínov pre naše telo, keďže prirodzených spôsobov, ako ich môžeme prirodzene prijať, je menej a naopak naše telo je vystavené väčšej záťaži.

    Podobne je to s manželstvom – nie v každom jeho období máme dostatočný a pravidelný prísun vitamínov, dôležitých pre zdravý vzťah. A nikto predsa nechce v manželstve len živoriť, ale chce zažívať vitálny vzťah, ktorý je odolný aj voči ohrozeniam a záťaži. A k tomu potrebuje každé manželstvo malé, no pravidelné dávky vitamínov.

    Čo môže byť vitamínom pre vitálny manželský vzťah? Napr. drobné, no každodenné vzájomné ocenenie či pomoc, spoločne strávené chvíle alebo odhodlanie robiť to, čo druhému prináša potešenie a komunikuje lásku...

    Ak sa o vitamínoch pre zdravie manželského vzťahu chcete dozvedieť viac, NTM 2024 vám prinesie užitočné informácie o tom, čo pre zdravý manželský vzťah potrebujeme a tiež inšpiratívne nápady, ako potrebné vitamíny našim vzťahom dopĺňať.

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Pri príležitosti Národného týždňa manželstva, sme sa na hodinách náboženstva v 7. ročníku, zamerali v diskusiách a aktivitách na tému: Pestovanie kvalitného manželstva. Zdôraznili sme vlastnosti potrebné pre harmonické manželstvo. Žiaci mali v skupinkách zvoliť vhodné „ingrediencie“, z ktorých zostavovali „recept na šťastné manželstvo". Spoločne sme vyzdvihli dôležitosť neustálej snahy o pestovanie harmonického vzťahu medzi  manželmi a pokojnej rodinnej atmosféry pre zdravý duševný vývoj detí.

     

  • Lyžiarsky výcvik 2024

    Videli ste nás po poobedieach prichádzať zmorených, no s úsmevom; trochu mokrých, no hrdo s lyžiarkami; pomaly cupkajúcich, no tešiacich sa na každé nové ráno? ÁNO, tešili sme sa na každé počasie, každý mrak...no najmä na každý pohyb lyží, ukážku inštruktorov, jazdu na vleku či lanovke, obed na kopci. Bol to dlhý a náročný týždeň, no užili sme si ho naplno. A najmä, VŠETCI sme sa naučili niečo nové, zdokonalili sa vo svojich danostiach a našli si nové témy na rozhovor. 

    Bolo nám naozaj výborne. Nikdy nezabudneme na prvé pády, zvuk snehu pod lyžami, šmýkanie sa na zadku (máme i fotodokumetáciu :D) a ranný boj s lyžiarkami.

    Veď to zhodnoťte sami :)

  • Krajina tulipánov a veterných mlynov (ŠKD)

    Spolu s výskumníkmi sme pokračovali v ďalšom spoznávaní krajín. Tentokrát sme sa spoločne pozreli na krásy Holandska. Dozvedeli sme sa, že Holanďania sú najvyšší ľudia na svete, milujú bicykle, syry a veterné  mlyny. 

    Zistili sme, že  ich krajina sa vo väčšej miere nachádza na vode. Porozprávali sme sa aj o mestečku v Holandsku, v ktorom nejazdia autá  a považuje sa za najbezpečnejšie mesto na svete. Počas týždňa sme si maľovali vlajky, navrhovali a kreslili projekt o tejto krajine a tvorili skupinovú prácu –Holandské tulipánové polia.

    Prijmite teda pozvanie na cestu do  tejto fascinujúcej krajiny.

  • POĎAKOVANIE

    ĎAKUJEME!

    Milí rodičia, ďakujeme za krásne karnevalové podujatie! Ďakujeme za  bohatú tombolu aj pomoc!  Bola to  vydarená akcia o čom vypovedá  radosť vašich detí! Ešte raz Ďakujeme všetkým sponzorom!

    OZ TRI SLIAČE, ZŠ s MŠ JOZEFA HANULU, ZVONÁRSTVO IVÁK, Agrotyp , Siman a Jorčík, TODOS- rodina Fričová, COOP JEDNOTA Liptovské Sliače, SR SOLAR, Kozí vŕšok, Veličniansky raj

     Zuzana Moravová, Pavel Kovács,  Jacková Monika, Laclavíková Michaela, Eva Dvorská, Miroslav Caban, Miroslava Benčová, Lucia Sliacka, Anežka Cabanová, p. Bachura,

    Rodiny : Gejdošová, Kelčíková, Fliegová,  Šavolová, Kohútová, Laková, Bielená, Hrasdká, Ruttkayová +    2  ANONYMNÍ DARCOVIA

    ĎAKUJEME !   OZ TRI SLIAČE 

  • Školský karneval

    31. január si väčšina ľudí spája s "polročným vysvedčením", kedy sú žiaci celkovo hodnotení za 1. polrok v škole. OZ Tri Sliače žiakov odmenilo za ich snahu a výsledky zorganizovaním školského karnevalu. Všetci sa na tento deň veľmi tešili a už niekoľko dní pripravovali svoje masky.  Na podujatí postupne predviedli svoju tvorivosť žiaci od 1. až po 9. ročník, pričom najkrajšie masky boli aj ocenené. Veľkému úspechu u žiakov sa každoročne  teši aj tombola, z ktorej si výhercovia odniesli hodnotné ceny. O dobrú hudbu do tanca sa postaral DJ Miňo. 

    Veľké ĎAKUJEME od žiakov i učiteľov patrí predovšetkým OZ Tri Sliače, všetkým sponzorom, ale aj všetkým, ktorí sa zaslúžili o pomoc a zabezpečenie hladkého priebehu tejto akcie.  Zábavu si všetci poriadne užili.

    2.B

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Arakovo

    Dňa 29.1.2024 našu školu navštívili nezvyčajní návštevníci. V rámci environmentálnej výchovy mali žiaci možnosť zažiť dotyk prírody, na ktorý sa nezabúda – Arakovo. Žiaci boli v priamom kontakte s najrôznejšími druhmi papagájov. Dozvedeli sa o ich živote, starostlivosti o nich a skúsenostiach zo života exotického vtáctva. Žiaci mohli vidieť papagáje z rodu Ara a veľmi vzácneho vtáka (na Slovensku sú len dva) a to Zobákorožca bielochvostého. Žiaci mali možnosť sa s papagájmi hrať a fotiť. Ich radosť si môžete pozrieť v galérii fotiek.

    8.A, 9.A, 3 dievčatá zo 4.B

    1.B, 2.B

    6.A

  • Bursovníci do radu, pokým máme náladu! (ŠKD)

    Veselé fašiangové časy sa začali a v ŠKD ich prežívame s radosťou. Stali sa z nás bursovníci, čo sa chriapy neboja, ba dokonca už vedia, ako a z čoho je vyrobená. Vieme sa s ňou "po sliačansky" hrať, spievať i tancovať tak, aby sme rozšantili všetkých okolo. Fašiangové radovánky si spríjemňujeme aj prípravou masiek a výzdoby na karneval. Užili sme si snehovú nádielku i parádne klzisko. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Jozefa Hanulu
    Školská ulica 927/2
    034 84 Liptovské Sliače
  • +421 903 431 383

Fotogaléria