Materská škola

  • Úspechy našich žiakov v matematike

    Hneď po veľkonočných prázdninách sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola Matematickej olympiády – zo 6.A triedy Matúš Beluš a Tomáš Sliacky, z 8.A triedy Timea Pastuchová.

    Úspešnými riešiteľmi boli:

     

    Matúš Beluš - 3. miesto v kategórii Z6

    Timea Pastuchová – 5. miesto v kategórii Z8.

     

    O týždeň neskôr – 9. a 10. 4. 2024 sa konalo okresné kolo Pytagoriády.

    Z mladších žiakov boli úspešnými riešiteľmi títo žiaci:

    Marek Mrva – 3.A

    Lucia Fliegová – 3.A

    Filip Sleziak – 4.B

    Pavol Gejdoš – 5.A

     

    Zo starších žiakov do okresného kola Pytagoriády postúpili – Matúš Beluš zo 6.A a Timea Pastuchová s Emou Švedovou z 8.A .

    Úspešným riešiteľom bol opäť Matúš Beluš, ktorý sa v kategórii P6 umiestnil na 3. mieste.

     

    Úspešným žiakom, ako aj ostatným zúčastneným srdečne gratulujeme. Sme naozaj hrdí na našich šikovných počtárov a veríme, že v matematike  budú naďalej napredovať.

  • Liptovské Sliače a výtvarné umenie

    V pondelok 15. 04. 2024 žiaci našej základnej i materskej školy navštívili výstavu v obecnom kultúrnom dome s názvom Liptovské Sliače a výtvarné umenie. Umelecké diela vystavovali p. Otília Sliacka a p. Eva Andrejčáková, ktoré boli aj osobne prítomné a žiaci mali možnosť dozvedieť sa o ich tvorbe, námetoch i použitých technikách priamo od nich. Obdivovali sme aj maľby od p. Denisa Brnoliaka, p. Mariana Salaja, p. Vladimíra Mojša a p. Matúša Uhrinu. Napriek tomu, že vystavené diela boli inšpirované rôznymi maliarskymi smermi, dve veci mali autori spoločné - všetci žijú v Liptovských Sliačoch a ani jeden z nich nemá vyštudované umelecké vzdelanie. Napriek tomu sa bolo na čo pozerať. 

    Sme radi, že sme mali možnosť spoznať tvorbu autorov priamo z nášho mikroregiónu. Zároveň im všetkým prajeme veľa úspechov v ich ďalšej umeleckej činnosti.

  • Podporte nás !

    Vážení rodičia,  je tu mesiac apríl a s ním možnosť poukázať 2 % dane. Chceme Vás poprosiť, ak ste ešte 2% z vašich daní nedarovali , podporte našu školu!

    Vyhlásenie na poukázanie dane nájdete na našej Web stránke v priečinku : Občianske združenie  alebo vyžiadať u triedneho učiteľa a vypísané stačí priniesť do školy.

     Z prostriedkov sú hradené odmeny na Karneval, mikulášske balíčky, knižné odmeny na koniec školského roka,  príspevky na cestovné  náklady žiakov,  príspevky na súťaže ako: ČITATEĽSKÝ KRÁĽ, HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, SLÁVIK SLOVENSKA a iné. Napomáhajú pri zabezpečení  materiálnej  pomoci našej škole.

    ĎAKUJEME  za Vašu doterajšiu podporu, ktorá nám pomohla prispieť k skvalitneniu výchovno – vzdelávacieho procesu našej školy!

     S úctou vedenie občianskeho združenia TRI Sliače

  • Vidiečanova Habovka (DFS Sliačanček)

    Regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného foklóru detí sa konalo v nedeľu 7.4 2024. Naše dievčatá zo Sliačančeka nás reprezentovali v rôznych kategóriách. Ako sólo, duet a skupina. 

    Mladšie dievčatá Dorothea Kráľová, Emka Kelčíková, Lucka Fliegová, Mária Cevárová, Zuzana Cevárová, Eliška Littvová, Angelika Littvová a Júlia Bruncková sa umiestnili v striebornom pásme na 2. mieste. 

    Staršie dievčatá Silvia Benčová, Viktória Štajerová, Miriam Mudičková, Nella Oravcová s pásmom Jánskych piesní postúpili do krajského kola, kde nás budú ďalej reprezentovať. 

    Nedeľa bola spríjemnená nielen spevom a školou tanca, ale aj tvorivými dielňami našej rodáčky Martinky Sleziakovej. 

  • Vybíjaná OK

    Vybíjaná je naša naj...a zrejem ešte pár rokov i bude. Umiestnili sme sa na 5. zo 17 škôl v okrese, tak nám to naozaj ide :-)

    I keď sme mali na každého nášho súpera, trochu sme podcenili úvod a tak nevyšli všetky zápasy podľa našich predstáv. O to viac si ceníme nových priateľov a skúsenosti, ktoré sme na súťaži nasali.

    Milá vybíjaná, o rok znova, zas a už Ti poriadne ukážeme!

    Ďakujeme Sárinej mamke (pani Pohorelej) za krásne tričká, ktoré nám budú pripomínať naše úsechy.

  • Úspech na okresnom kole Hviezdoslavov Kubín

    Žiačky našej školy Hanka Benčová, Karin Vajdová  a Sophia Littvová sa vybrali zmerať si sily v Okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťaž sa konala v priestoroch Filozofickej fakulty KU v Ružomberku. Vo veľmi silnej konkurencii tých najlepších recitátorov z celého okresu Ružomberok predniesli svoj pripravený prednes bez strachu a s veľkým nasadením. Obrovskú radosť nám urobila Karinka Vajdová (3.A), ktorá sa umiestnila na krásnom treťom mieste. Ostatné recitátorky sice cenu nezískali, no predviedli výkon, ktorý bol skutočne výborný. Tešíme sa, že sa každý rok naši žiaci tejto recitačnej súťaže zúčastňujú, a tým robia našej škole výbornú reklamu.

  • 4. 4. 2024

    Aktualizovali sme modul Zápis detí do MŠ

  • Stolnotenisový turnaj 2024

    Dňa 19.4.2024 sa na uskutoční už 26.ročník stolnotenisového turnaja. Bližšie info na plagátoch. TEŠIME SA NA VÁS :-)

  • Kreatívne využívanie farieb jari (ŠKD)

    Farby jari:

    Žltá: Symbolizuje slnko a nový začiatok.

    Zelená: Jarná zeleň evokuje čerstvosť a obnovu.

    Modrá: Pripomína jasnú oblohu a prebúdzajúce sa jarné jazerá.

    Ružová: Farba kvitnúcich kvetov a romantiky.

    Oranžová: Prináša do výtvarných diel slnečné teplo a energiu.

    Fialová: Symbolizuje jemnosť a eleganciu.

    Jarné obdobie prichádza so svojou charakteristickou paletou farieb, ktoré oživujú okolie a prinášajú nový život do každodennosti. V školskom klube detí, kde sa stretáva mladá energia a tvorivosť, je využívanie týchto farieb výtvarnými aktivitami veľká zábava. Táto sezóna poskytuje široký výber farebných tónov, ktoré podnecujú deti k rozvoju ich umeleckých schopností a fantázie.

    V tomto období sme pracovali s rôznymi materiálmi, maľovali sme na tvár, na fóliu. Väčšinu voľného času sme trávili vonku, na našom školskom dvore. Vychutnávali sme si teplo jarného slnka, ktoré nám dodáva energiu na ďalšie dobrodružstvá.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Astrošou

    Žiaci našej školy mali počas dvoch dní aspoň na chvíľu možnosť nahliadnuť do vesmíru. Keďže od skutočných astronautov máme všetci veľmi ďaleko, stalo sa tak návštevou mobilného planetária, ktoré ku nám zavítalo. Dozvedeli sa čo-to o našej Slnečnej sústave, všetkých jej planétach a Slnku, o živote hviezd, o vzniku a existencii čiernych dier, aj o polárnych žiarach. Malých aj veľkých žiakov toto vzdelávacie podujatie veľmi nadchlo. Väčšina z nich pri ňom doslova stratila reč. Tá sa im však vrátila ihneď po skončení premietania v podobe zvedavých otázok k téme. 

    Veríme, že aj do budúcna sa nám podarí zorganizovať pre našich žiakov akciu s takým pozitívnym ohlasom.

  • Vynášanie Murieny (DFS SLIAČANČEK)

    Muriena bola bohyňou zimy a smrti. Na jar končila jej vláda. Tradičným zvykom je vynášanie Murieny a jej upálenie, alebo utopenie. Dievčatá zo Sliačančeka na smrtnú  nedeľu vyniesli Murienu a privítali jar. 

    Ide jar, ide jar, ide leto novô,

    nech sa rozzelenie to pole otcovo. 

  • McDonald CUP

    Pamätáte si na náš postup do okresného kola vo futbalovej súťaži v  McDonald CUP-e? Rýchle nohy, bystré oko a spolupráca nám zabezpečili postup. Až v okresnom kole sme našli premožiteľov, a tak sme sa umiestnili na piatom mieste, spomedzi 17-tich škôl nášho okresu. To je úspech :-) 

    Za krásnu reprezentáciu a dobrú hru ďakujem našík miniESÁm :-) 

    Najlepší strelci v oboch sériách zápasov: Jakub Krížovský, Marek Moravčík a Jozef Frič. 

  • Spevokol

    Dnes nebude spevokol.

  • Zápis do 1. ročníka

  • Hviezdoslavov Kubín 2024

    Dnes sa uskutočnilo školské kolo  prvej kategórie súťaže Hviezdoslavov Kubín. Žiaci predniesli odbornej porote nádherný prednes poézie aj prózy.  Boli výborne pripravení a vybrať tých najlepších recitátorov bolo skutočne nesmierne náročné. 

    Poézia: 1. miesto: Hanka Benčová (2.B)                    Próza: 1. miesto: Karin Vajdová (3.A)

                 2. miesto: Filip Sleziak (4.B)                                      2. miesto: Júlia Bruncková (3.B)

                 3. miesto: Lenka Záchejová (1.B)                              3. miesto: Žofia Noemi Dvorská (3.B)

    Cena za zaujímavý prednes: Emka Kelčíková (3.A)

    Víťazom blahoželáme a tešíme sa opäť o rok!

  • 2% dane

    TRI_Sliace_Vyhlasenie_2023_editovatelne.pdf

    Vážení rodičia a priatelia školy!

     

        Aj tento  kalendárny rok 2024 je pred Vami aj nami  čas na podanie daňových priznaní, ku ktorému už niekoľko rokov patrí aj možnosť poukázať 2% z Vašich daní.

          V tejto súvislosti by som sa Vám všetkým chcela  prihovoriť v mene  OZ TRI Sliače pri ZŠ s MŠ Jozefa Hanulu Liptovské Sliače, ktorú navštevujú aj Vaše deti a požiadať Vás o poukázanie 2% z Vašich daní našej škole. Vieme, že možností, kde darovať 2%  je veľa, ale boli by sme radi, keby ste nás podporili aj tento rok.   Vyhlásenie na poukázanie dane nájdete v prílohe, ktorá príde v správe, ďalej  si ho môžete stiahnuť na našej Web stránke v priečinku : Občianske združenie  alebo vyžiadať u triedneho učiteľa.

    Z prostriedkov sú hradené odmeny na Karneval, mikulášske balíčky, knižné odmeny na koniec školského roka,  príspevky na cestovné  náklady žiakov na plavecký výcvik a školu v prírode,  príspevky na súťaže ako: ČITATEĽSKÝ KRÁĽ, HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, SLÁVIK SLOVENSKA a iné. Napomáhajú pri zabezpečení  materiálnej  pomoci našej škole.

    ĎAKUJEME  za Vašu doterajšiu podporu, ktorá nám pomohla prispieť k skvalitneniu výchovno – vzdelávacieho procesu našej školy!

    S úctou podpredsedníčka OZ TRI Sliače Mgr. Stanislava Pilčíková

  • Aby nám tu bolo dobre (ŠKD)

    Mať sa dobre, kto by to nechcel? Každé dieťa, každý dospelý túži po spokojnom živote. Výnimkou nie sme ani my - Šikovníci z 1. oddelenia  ŠKD. Ako však dosiahnuť pokoj vo svete plnom stresu? Deti v škole každý deň usilovne pracujú, plnia rôzne úlohy a zadania, musia sa prispôsobovať ľuďom i situáciám. Preto v školskom klube detí kladieme dôraz na odbúranie stresu, uvoľnenie napätia a vytvorenie pohody.

    Rozprávame sa o tom, čo nám pomáha lepšie (spolu)žiť. Vymysleli sme si triedne pravidlá a svoj súhlas s ich znením sme potvrdili podpisom na dohode. Snažíme sa ich dodržiavať, lebo vtedy sa nám funguje naozaj dobre.

    Veľa cvičíme, tancujeme a hýbeme sa, chodíme von vždy, keď nám to počasie dovolí. Nedávno sme zvládli prechádzku ku kaplnke pri Liptovskej Štiavnici. Cestou sme pozorovali prebúdzajúcu sa prírodu a poznávali stopy zvierat. 

    Každý deň si zaspievame, venujeme sa tvorivým činnostiam a rôznorodým aktivitám. Dbáme na správnu životosprávu, rozvíjanie kamarátskych vzťahov i svojich vlastných talentov. Často sa nám ani nechce odísť domov :) 

  • Vybíjaná dievčat

    Včera sme sa zúčastnili postupovej súťaže vo VYBÍJANEJ DIEVČAT a v konkurencii sme sa bez prehry a s krásnym stavom na konte kvalifikovali do okresného kola. V ňom sa stretneme s ďalšími šiestimi tímami. Už teraz ale môžeme povedať, že sme medzi 6 najlepšími zo 17 tímov v okrese Ružomberok. 

    Ďakujeme, že ste nám držali palce a veríme, že nám ich budete držať i v ďalšom kole :-)

  • 2% PRE DETI V MATERSKEJ ŠKOLE

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Jozefa Hanulu
    Školská ulica 927/2
    034 84 Liptovské Sliače
  • +421 903 431 383

Fotogaléria